Huidverzorging 

De huid is opgebouwd uit verschillende huidlagen die allemaal andere voedingstoffen nodig hebben. Deze voedingsstoffen worden bijvoorbeeld gehaald uit voeding of worden gewonnen uit de bloedbaan. Door allerlei processen en omgevingsfactoren kan dit natuurlijke huidverzorgingsproces verstoord raken. Je kunt hierbij denken aan slechte voeding, verwarming of airco, stress, zon of het gebruik van verstorende cosmetica producten. Huidverzorging betekent niets minder dan het aanvullen van de tekorten in de huid doormiddel van verzorgingsproducten. De bovenste huidlaag van de opperhuid wordt door de juiste producten behandeld en soepel gehouden.

Een goede huidverzorging begint met het reinigen van de huid. Het is belangrijk dat hierbij een reinigingsproduct wordt gebruikt die de huid niet uitdroogt en de zuurmantel niet uit balans brengt. Als de huid goed gereinigd is wordt een dag of nachtcrème aangebracht om de huid te beschermen en te verzorgen. Bij het gebruik van de juiste huidverzorgingsproducten bevatten de crèmes werkzame stoffen zoals vitaminen die de huid voeden en ingrediënten die vocht in de huid vasthouden. De huid voelt nu lekker zacht en soepel aan en fijne droogte lijntjes en rimpeltjes vervagen. Goede huidverzorgingsproducten zorgen dus voor het hydrateren van de huid en beschermen tegen invloeden van buitenaf.


Het belang van het dagelijkse huidverzorgingsritueel

Reinigen

Wat is jouw reinigingsritueel? Reinig jij jouw huid dagelijks? De dagelijkse reiniging van de huid is één van de belangrijkste stappen in de huidverzorging. Zonder een huid goed te reinigen kan er geen goede huidverzorging en geen huidverbetering plaatsvinden.


Waarom is dagelijks reinigen zo belangrijk?

Het belang van dagelijks reinigen wordt vaak onderschat. Het is erg belangrijk om iedere dag de huid goed te reinigen. Een huid die goed gereinigd is neemt beter de werkstoffen op die in huidverzorgingsproducten zitten. Als de huid niet goed gereinigd wordt blijft er een ‘vuil laagje’ op jouw huid achter. De werkstoffen die in crèmes of serums zitten kunnen niet goed door dit laagje heen dringen en blijven op de huid liggen. Zonder een goede reiniging is er geen optimale opname van werkstoffen mogelijk en bestaat er een grote kans op huidproblemen als onzuiverheden en verstoppingen.


Waarom is het belangrijk om zowel ‘s ochtends als avonds te reinigen?

Het is van belang de huid zowel ‘s ochtends als ‘s avonds schoon te maken. Het reinigen van de huid met enkel water is niet genoeg. Water lost vet en make-up resten niet op, deze blijven dus achter op de huid. Water bevat zout, kalk en zelfs chloor en heeft een uitdrogend effect op de huid. Het gebruik van een goed reinigingsproduct zorgt ervoor dat de huid schoon wordt en gaat irritatie en uitdroging tegen.

Reinigen in de ochtend
Tijdens de nacht hersteld de huid van schadelijke dagelijkse invloeden. De huid scheidt afvalstoffen en vet uit. Dit vormt een laagje op de huid wat in de ochtend moet worden verwijderd met een goed reinigingsproduct. Het gebruik van water alleen is niet voldoende. Water verfrist enkel, maar maakt de huid niet schoon. Door ’s ochtends het vuil en het vette laagje te verwijderen, voorkom je onzuiverheden, trekken werkstoffen van crèmes en serums beter in en zorg je voor meer glans op de huid.

Reinigen in de avond
Gedurende de dag komt je huid in aanraking met vuil en vrije radicalen in de lucht. Bij het reinigen in de avond verwijder je deze schadelijke stoffen en eventuele male-up. De huid is nachts actief en neemt dan de meeste werkstoffen op. Om te zorgen dat deze werkstoffen uit crèmes en serum goed kunnen worden opgenomen door de huid is het dus erg belangrijk dat de huid goed gereinigd is.

Dagverzorging

Zon, wind, kou en vervuiling in de lucht zijn factoren waaraan de huid dagelijkse wordt blootgesteld. De huid krijgt gedurende de dag heel wat te verduren en deze factoren kunnen schade toebrengen aan de huid. Een goede dagverzorging beschermt de huid tegen deze schadelijke invloeden van buitenaf. Het is belangrijk een dagcrème te kiezen die past bij jouw huidtype (linken).

Nachtverzorging

Tijdens de nacht wanneer je slaapt vindt er een herstelproces van de huid plaats: de huid regenereert.  Een goede nachtcrème hydrateert de huid en stimuleert en ondersteund tevens het huidherstellende proces. ‘s Nachts gaat de huid over in herstelmodus. De huid produceert antioxidanten en er vindt cel vernieuwing plaats. De huid herstelt van de schade die de huid gedurende de dag heeft opgelopen. Tijdens de nacht is de huid het beste in staat om de actieve ingrediënten te absorberen. Het gebruik van op jouw huid afgestemde huidverzorginsproducten zijn dus van groot belang om de huid zo goed mogelijk te ondersteunen bij dit proces.


Serums

Een serum bevat een hoge concentratie aan actieve werkstoffen. Doordat een serum specifiek afgestemd is op een bepaalde huidvraag kan met het gebruik van een serum effectief gestuurd worden op de aanpak van een huidprobleem. Denk bijvoorbeeld aan acne, hyperpigmentatie, een vochtarme huid of huidveroudering. Een serum gebruik je onder de dag-en/of nachtverzorging. Het is belangrijk een goede combinatie te maken tussen het serum en de dagelijkse dag -en nachtverzorging, deze basis producten beschermen en voeden immers de huid. Het serum moet gezien worden als extra ondersteuning specifiek afgestemd op een bepaalde huidvraag.

Oog crème

De huid rondom de ogen is erg dun en kwetsbaar. De huid rondom de ogen vraagt dus om specifieke verzorgingsproducten speciaal afgestemd op deze delicate huid. Verzorg de huid rondom de ogen tweemaal daags met een speciale oog crème.

Lipverzorging 

Je lippen hebben veel te verduren: in de zomer door de zon, in de winter door de kou. Niet alleen in de wintermaanden maar dus ook in de zomermaanden is het belangrijk om de lippen goed te verzorgen. De huid van je lippen is dunner dan je ‘gewone’ huid. Daardoor drogen je lippen sneller uit en worden ze eerder droog en schraal. Gebruik dagelijks een goede Lip Balm. Deze verzacht en verzorgt de tere huid van de lippen. Het maakt de lippen heerlijk soepel en zorgt ervoor dat de vochtbalans behouden blijft.