Natuurzuivere producten Exclusief voor schoonheidssalons

Fruitzuurpeeling

Fruitzuren, ook wel Alpha Hydroxy Acids (AHA) genoemd zijn natuurlijke zuren en omvatten een groep van organische zuurverbindingen bestaande uit glycolzuur (van suikerriet), melkzuur (van zure melk), appelzuur (van appels), citroenzuur (van citrusvruchten) en wijnsteenzuur (van druiven). Een fruitzuurpeeling is een peeling die de bovenste laag van de huid verweekt. De bovenste huidlaag schilfert de dode huidcellen versnelt af. Met het afschilferen worden oppervlakkige huidproblemen die zich voordoen in de epidermis (oppervlakkige acne littekentjes, huidverkleuringen, droogtelijntjes) verminderd. In de diepere huidlagen (papillaire dermis) wordt de productie van collageen- en elastinevezels geactiveerd waardoor de huid gladder, voller en egaler wordt.

Een fruitzuurpeeling wordt ook wel een chemische peeling genoemd. Chemische peeling is een verzamelnaam voor verschillende fruitzuurpeelings, waarbij de peeling gebruikt wordt om beschadigde dode huidcellagen te verwijderen. De term ‘chemische peeling’ geeft aan dat het een zelfwerkende peeling is zonder fysieke optimalisatie. Ondanks het woord ‘chemisch’ zijn de peelings van natuurlijke afkomst.


Fruitzuurpeeling en huidproblemen

Bereik fantastische resultaten met de huidverbeterende AHA-GlycoPeel en de BHA-SaliPeel van Marlyse Blue.

Dé oplossing voor:

  • huidveroudering en verslapte huid
  • acne, comedonen en onzuivere huid
  • oppervlakkige littekentjes
  • milia (gerstekorrel)
  • schilferende huid
  • huidverkleuringen en hyperpigmentatie
  • zwangerschapsmasker
  • grauwe en sterk verhoornde huid
  • futloze, droge, doffe, craquelé huid
  • vale huid (rokershuid)

Wat doen fruitzuren precies?

De bovenste laag van de huid met dode huidcellen wordt verweekt en lost op, zodat de onderliggende nieuwe en gezonde cellen zichtbaar worden. Met het afschilferen worden oppervlakkige huidproblemen verminderd en in de diepere huidlagen wordt de productie van collageen- en elastinevezels geactiveerd waardoor de huid gladder, voller en egaler wordt.


Een behandeling met fruitzuren

Voor het beste resultaat is een kuur van 4-6 behandelingen met tussenpozen van 2-4 weken het advies. De werking van de fruitzuurpeeling is opbouwend waardoor er steeds betere resultaten geboekt worden. Na een intakegesprek wordt er een behandelplan gemaakt op basis van de mogelijkheden en wensen. Er wordt gewerkt met twee soorten peelingen bestaande uit verschillende percentages:

Glycolzuurpeeling
AHA GlycoPeel 10%

AHA GlycoPeel 20%

AHA GlycoPeel 50%

 

Salicylzuurpeeling
BHA SaliPeel 3%


Verzorging voor thuis tijdens een kuur met een fruitzuurpeeling

Het is erg belangrijk om thuis de juiste producten te gebruiken, zodat het effect van de behandeling wordt versterkt en er een optimaal resultaat behaald wordt. Jij als schoonheidsspecialiste maakt hiervoor graag een advies op maat.
Zien is geloven!


Resultaten van de Marlyse Blue fruitzuurpeeling.

Al na één behandeling is er verschil te zien en te voelen. De huidconditie verbeterd na iedere behandeling zichtbaar en voelbaar tot het gewenste resultaat bereikt is.

fruitzuurpeeling
Dit fantastische resultaat is bereikt na 3 SaliPeel behandelingen + het gebruik van de Marlyse Blue producten voor thuis. De acne en zelfs de roodheden op de wangen zijn verdwenen!

 

fruitzuurpeeling pigmentvlekken

Dit prachtige resultaat is behaald na zes glycolzuur behandelingen! De pigmentvlekken rondom de ogen zijn sterk verminderd en de huidteint is verhelderd en egaler.