Glycolzuur: fruitzuur

Van de groep Alpha Hydroxy Acids (fruitzuren), is glycolzuur het meest effectieve zuur voor een peeling. De moleculaire structuur van glycolzuur is het kleinst en hierdoor werkt glycolzuur diep in de huid. Het glycolzuur wordt goed door de huid opgenomen en verspreidt door verschillende huidlagen, zowel in de epidermis als in de dermis. Een glycolzuurpeeling bevat een bepaald percentage glycolzuur (afkomstig van suikerriet). De glycolzuurpeeling van glycolzuur verwijdert effectief dode huidcellen voor een fris en egaal huidbeeld zonder vaalheid. Door het afschilferen van dode huidcellen worden oppervlakkige huidproblemen die zich voordoen zoals acne littekentjes, huidverkleuringen, droogtelijntjes verminderd. De “nieuwere” huid wordt zichtbaar, en deze is veelal gladder, voller en meer effen van teint.

Glycolzuurpeeling

AHA glycolzuurpeeling 10%
De AHA GlycoPeel 10% is een lichte tot mediumsterke glycolzuurpeeling. Deze peeling heeft een milde samenstelling en is extra gebufferd om schommelingen in zuurgraad te voorkomen, zodat de pH-waarde constant blijft. Deze peeling is zowel te gebruiken in een eenmalige behandeling als in een serie behandelingen. Voor een intensiever resultaat wordt geadviseerd een serie behandelingen te ondergaan. De werking van de peeling is opbouwend waardoor steeds betere resultaten geboekt worden. Een eenmalige behandeling met glycolzuur 10% bevordert het exfoliatie. Gebruik deze peeling voor oppervlakkige indicaties, zoals het opfrissen van de teint en het verzachten van de huidtextuur.

AHA glycozuurpeeling 20%
De Alpha Hydroxy Acid (AHA) GlycoPeel 20% is een mediumsterke glycolzuurpeeling. Gebruik deze peeling wanneer de huid reeds gewend is aan de AHA GlycoPeel 10%. Gebruik de AHA GlycoPeel 20% voor de aanpak van lichte hyperpigmentatie, fijne lijntjes, verhelderen van de teint, licht verhoornde huid.

AHA glycolzuurpeeling 50%
De AHA GlycoPeel 50% is een medium tot sterke glycolzuurpeeling. Gebruik deze peeling wanneer de huid reeds gewend is aan de AHA GlycoPeel 20%. Gebruik de AHA GlycoPeel 50% voor de aanpak van hyperpigmentatie, fijne lijntjes, oneven huidtextuur, oppervlakkige littekentjes, verhelderen en egaliseren van de teint, sterk verhoornde huid. De AHA GlycoPeel 50% is ook lokaal te gebruiken op hyperpigmentatie.

Wil jij meer weten over het werken met de natuurzuivere glycolzuurpeeling van Marlyse Blue? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.