Skin Care Specialist: 2-daagse cursus Gelaatsverzorging

Ben jij werkzaam in de beauty business als kapper, pedicure, nagelstyliste, brow- of lashexpert en lijkt het je leuk om je meer te verdiepen in het onderdeel gelaat? Dan is de cursus Gelaatsverzorging op de Marlyse Blue Academy x Jil’s Beauty en Wellness instituut de ideale cursus voor jou! Hier leer je alles over het geven van intensieve gelaatsbehandelingen. Skin Care Specialist is dé cursus voor alle skincare lovers uit de beauty business die iets met het onderdeel gelaat willen gaan doen.

Mocht je jezelf in de toekomst willen verdiepen in diverse huidverbeterende behandelingen, zoals cupping, fruitzuren en microneedling, dan is dit de perfecte opstap!

Heb jij je diploma schoonheidsspecialiste al en ben je een tijdje uit de running geweest? Dan is deze opfriscursus wat voor jou. In deze 2-daagse training beheers jij het vak weer tot in de puntjes.

Na deze 2-daagse cursus Gelaatsverzorging mag jij je skincare specialist noemen.

 

Inhoud 2-daagse cursus Gelaatsverzorging

Tijdens deze cursus leer je om uitgebreide gelaatsbehandelingen te geven. Maar we starten met een klein gedeelte theoretische kennis. Het belangrijkste onderdeel is de huidanalyse. Je leert om nauwkeurige huidanalyses uit te voeren en om voor iedere klant een gericht behandelplan op te stellen. Elke gezichtshuid is namelijk anders. Daarna ga je praktisch aan de slag met diverse gelaatsbehandelingen, zoals een oppervlaktereiniging, een dieptereiniging, verkorte gezichtsmassage, gezichtsmaskers geven en de juiste dagcrème aanbrengen.

Wat deze cursus Gelaatsverzorging uniek maakt, is dat er ook andere onderwerpen aan bod komen, zoals hygiëne en veiligheid, productenleer en verkooptools. Kortom, je leert om op verantwoorde wijze volledige gelaatsbehandelingen uit te voeren.

Inhoud:
 • Voorbereiding hygiëne en consult
 • Huidanalyse en productkennis
 • Oppervlaktereiniging
 • Dieptereiniging, scrubs en diverse soorten peelings
 • Onzuiverheden verwijderen
 • Klantenkaart
 • Gezichtsmassage
 • Maskers en pakkingen
 • Nabehandeling adviseren en verzorgen
Inbegrepen:
 • Online syllabus
 • Instructiefilm van het online programma beauty level
 • Certificaat

Trainingsinformatie:

Locatie, Omvang & tijdsduur

Marlyse Blue Academy in Drachten: 2 lesdagen.

 

Lesgeld

€ 495,- excl. btw

Lestijden10:00 tot 15:30 uur
DataVrijdag 26 januari 2024  & 9 februari 2024
ModellenJe oefent de behandelingen op je medecursisten.
StudiebelastingWe adviseren 3 keer per week in de praktijk te oefenen.
VooropleidingVoor deze opleiding wordt geen vooropleiding vereist. Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen vanaf 16 jaar.
StudieverklaringCertificaat Skincare Specialist.
ExamenVoor het behalen van deze bekwaamheid is geen examen vereist.
PakketHet is belangrijk om naast de lessen op de Marlyse Blue Academy x Jil’s Opleidingsinstituut de behandelingen thuis of in je praktijk uit te voeren. Daarom is een pakket met professionele schoonheidsspecialistmaterialen noodzakelijk. Je kunt hiervoor het zorgvuldig samengestelde startpakket aanschaffen. Hiermee kan je meteen de behandelingen thuis oefenen en je bent er zeker van dat het compleet is en aan alle eisen voldoet. Het materialen pakket kost € 189,- excl. btw.
Wanneer kan je starten?
Vrijdag 26 januari en 9 februari 2024