De huidbarrière wordt gevormd door de bovenste laag van je huid, de opperhuid. Deze huidbarrière beschermt je tegen invloeden van buitenaf zoals irriterende stoffen en allergenen. Tegelijkertijd zorgt je huidbarrière ervoor dat het vocht in je huid niet naar buiten kan, dus niet kan verdampen.

 

GEZONDE HUIDBARRIÈRE

Een gezonde huidbarrière is in staat je te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Je huid voelt zacht en soepel aan en ziet er gezond en egaal uit.

 

BESCHADIGDE HUIDBARRIÈRE

Wanneer de huidbarrière beschadigd is, staat de huid bij wijze van spreken open en is de kans groter dat schadelijke stoffen je huid binnendringen. Ook verliest je huid meer vocht en droogt hierdoor uit. Je huid voelt vaak ruw aan, is rood, geïrriteerd en kan gaan jeuken.

 

VOORKOM BESCHADIGING

Hieronder een aantal tips om te voorkomen dat je huidbarrière beschadigd.

1: Reinig en verzorg je huid twee keer per dag

Reinig en verzorg je huid ’s ochtends én ’s avonds met milde en natuurzuivere producten. Door middel van bijvoorbeeld de Marlyse Blue Cleanser verwijder je op zachte wijze vuil en onzuiverheden van je huid. De Marlyse Blue Toner zorgt ervoor dat de pH-waarde van je huid in balans blijft. Voed en hydrateer vervolgens je huid met de Marlyse Blue Day Cream SPF-25, Day Cream Supreme SPF-25 of de Night Cream. Mocht je huid iets extra’s nodig hebben kies dan ter aanvulling voor een Serum Day, Serum Night en/of voor een Ampul Treatment. 

2: Vermijd chemische stoffen

Parabenen, siliconen, PEG’S en sulfaten; dit zijn bekende chemische stoffen die vaak in de cosmetische wereld worden toegepast. Deze stoffen kunnen huidirritaties en beschadigingen veroorzaken waardoor de barrièrefunctie van je huid beschadigd wordt.

3: Wees voorzichtig met de zon

De zon heeft veel invloed op de huidbarrière, door teveel en te lang in de zon te zijn wordt de huidbarrière aangetast. Dit voel je doordat je huid trekkerig kan aanvoelen of zelfs verbrand is door de zon. Gebruik altijd een dagcrème met een zonnebescherming en draag eventueel een pet of hoed wanneer je vaak langdurig buiten bent. Voelt je huid toch nog trekkerig aan na een zonnige dag, gebruik dan direct de Marlyse Blue Aloë Vera Excellent Gel om de huid zo snel mogelijk te koelen en herstellen.

4: Douche niet te lang en/of warm

Hoewel het soms heerlijk ontspannen is, douche niet te lang en vooral niet te warm. Hierdoor kan vocht uit de huid verdampen en de huid uitdrogen. Vermijd ook zeep (sulfaten) bevattende producten, deze tasten de huidbarrière aan en ontvetten de huid waardoor de huid uitdroogt. Kies voor producten zónder chemische stoffen zodat je altijd goed zit.

 

Is de huidbarrière van jouw klant beschadigd?

Hier kun je gelukkig heel goed wat aan doen zodat je de barrièrefunctie van je huid hersteld en versterkt.

STAP 1: Laat jouw klant per direct stoppen met het gebruik van producten die schadelijke/chemische stoffen bevatten.
STAP 2: Start na een uitgebreide huidanalyse met een Calming Treatment programma.
STAP 3: Adviseer jouw klant de huidverbeteringsproducten van Marlyse Blue met huidherstellende en beschermende ingrediënten. Denk hierbij aan aloë vera, hyaluronzuur, natuurlijke oliën, fruitextracten en peptiden die bijdragen aan een gezonde en gladde huid.