Natuurzuivere producten Exclusief voor schoonheidssalons

Leuk! Fijn! Eindelijk! Spannend!

Gelukkig heeft de overheid in overleg met het RIVM en alle andere deskundigen besloten dat onze schoonheidssalons met ingang van 11 mei weer open mogen. Hoe fijn is dit! Eindelijk weer de deuren open, eindelijk weer proberen een beetje normaal dagritme op te pakken en eindelijk weer bezig met wat je zo graag doet… klanten ontvangen en behandelen.

Spannend is het wel vind ik. Hoe ga je om met al die eisen en aanpassingen die gevraagd en opgelegd worden. Begrijpen doe ik het wel, we willen met z’n allen voorkomen dat er een nieuwe uitbraak van het coronavirus plaats gaat vinden maar o wat is dit lastig.

Er zijn door diverse brancheorganisaties richtlijnen opgesteld waar de schoonheidssalons zich aan moeten houden. Ik heb telefonisch met diverse klanten contact gehad en iedereen die ik gesproken heb is zoekende. Bij schoonheidsbehandelingen heb je nu eenmaal fysiek contact met je klant, dit kan niet anders. Ga je nu een gezichtsbehandeling geven met handschoenen aan? Een massage met handschoenen aan? Je klant een masker aanbieden maar ja kun je hier omheen behandelen? Een scherm plaatsen tussen jou en je klant?

Veel van onze klanten (de schoonheidssalons) vragen zich af hoe om te gaan met de extra kosten die gemaakt moeten worden om volgens de nieuwe richtlijnen te werken. Persoonlijk vind ik het niet meer dan logisch dat er een soort ‘coronatoeslag’ wordt berekend omdat je extra tijd in moet plannen per afspraak voor het extra schoonmaken na iedere behandeling. Je hebt ook meer beschermingsmiddelen nodig die ingekocht en betaald moeten worden. Ik kan me niet voorstellen dat klanten dit niet voor een behandeling (en jullie) over hebben.

Ik hoop dat je na een aantal dagen werken een nieuw ritme vindt zodat je in de nieuwe ‘anderhalve meter samenleving’ weer heerlijk aan de slag kunt.

De wereld lijkt voor altijd anders maar is nog steeds BEAUTYFUL!!

Coby Blaauw

‹ Ga terug...